sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Kun kaikki se tanssiminen on hyödyksi muuallakin elämässä

Tänään oli viikonlopun viimeinen Functional Training kurssin ykkösjakson päivä. Ja voi luoja sentään että taas mentiin korkealta ja kovaa ohitse omien aivojen käsityskeskuksen. Vaikka uskoakseni jotain taisi tallentuakin omalle kovalevylle, joku lamppu hetkellisesti ainakin välähti pään päällä ja sain uskomattoman hien aikaiseksi ihan vaan paikallani seisten ja hauiskääntöä harjanvarrella tehden (alla oli toki tasapainolauta... saattaa selittää hien määrää).

Liinan taidonnäyte (tasapainolauta jalkojen alla) Lassen tarkkailevan silmän alla
Vaikka suurin osa harjoituksista vaatii tekemistä vielä jatkossa huimasti ennen taitojen mestaroitumista, huomasin että jotain hyötyä on harrastuspohjasta. Tanssiharrastus on tehnyt minusta mestarin kuuntelemaan omaa kehoa ja havaitsemaan sen sijoittumisen tilassa ja kehon suhteet toisiinsa. Suurimman osan kropan tekemisistä minä tiedän ja aistin katsomatta peilistä tai vakoilematta silmäkulmasta varpaita.

Minä kyykkään ja muut vahtii polvilinjaa (Kiitokset Liinalle kuvasta, ja kannustuksesta <3 )
Olen myös oppinut pääosin linjaamaan polvet ja jalkaterän oikein itseni alle, pitämään pään pystyssä hypätessä ja tasapainoillessa, kääntämään aina koko jalkaa lonkasta lähtien kun haen aukikiertoa ja mikä parasta! Korjaamaan virheeni välittömästi kun ohjeistetaan niin tekemään. Asioiden pysyvä korjaaminen toki vaatii minultakin sen kolmesataa tai viisisataa toistoa, mutta tuntuu, että löydän oikean asennon nopeasti ja helposti.
Kyllä me näitäkin käytettiin, ei vaan kovin paljoa :)
Liinan taidonnäyte ojentajaliikkeessä
Näistä taidoista oli viikonlopun aikana uskomattoman paljon hyötyä. Vaikka kontrolli jokaisessa liikkeessä aina ennenpitkää petti jostain, tuntui helpolta kuunnella omaa kehoa ja yrittää sisäistää termistöä sekä niitä minilihaksia, fasciaa ja rekyyliä yms. asioita. Odotan tasajalkaa 90 astetta aina hypyllä kääntyen jatkoa... Kurssilaiset tietänevät mitä tarkoitan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti