sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Takapihan kuntosali

Olemme vajaan vuoden asuneet ihka ensimmäisessä yhteisessä rivitalossa mieheni kanssa. Tätä ennen omasta taustasta löytyy rivitaloasumista ja mieheltä ihan omakotitalo-onnea. Yhteisen taipaleemme ajan ja molempien aikuisikä on kuitenkin vietetty kerrostaloasukkeina. Ei ole viljelty mitään tai käyty omalla pihalla grillailemassa. Saatika, että omalla pihalla olisi voinut kuvitella kahvakuulailevansa tai tekevänsä Gymstick treeniä.

Kukkaistutuksia jotka saivat vielä jäädä :)
Olen saanut pienen syysflunssan, ja tämä on tehokkaasti estänyt isommat lenkkeilyt ja kuntosalireissut männäviikolla. Ajattelinkin tehdä jotain kevyempää, ja päätin kuopsuttaa viikonloppuna pihamaatamme uuteen uskoon. Edellinen asukas on luottanut kukkiin, mutta minä tahdon että pihamaalla kasvaa myös jotain hyödyllistä. Halusinkin istuttaa tontille hedelmäpuita ja mahdollisesti varata paikan ryytimaalle tulevana kesänä. Muutaman neliön pihalla tämä tarkoittaa valitettavasti kukkaistutuksista luopumista ainakin osittain.

Kukkalaatikko ylöskammettuna
Ensimmäinen operaatio oli kaivaa maasta kukkapenkki ja sitä reunustanut kaksitasoinen kukkalaatikko. Apuna oli ystäväni Rosa ja hillitön hihitys. Lopulta lootikko lähti suht vaivattomasti maasta irti, mutta tätä edelsi julmettu pähkäily ja yhdet turhaan irrotetut torks-ruuvit... Aikaa meni parisen tuntia, ja tuntuma oli kaikkea muuta kuin keveän liikunnan puolella :)

Tänään sunnuntaina hain serkkuni pihalta vähän villiintymään päässeestä luumupuuperheestä taimia. Löysimme todella ison taimen ja otimme kaveriksi sille pari pienempää. Jos vaikka citykanit hyökkäisivät tai myyrä tekisi tuhojaan, ei oltaisi yhden taimen varassa. Kaivoin maata ja kuopsuttelin taas pari tuntia. Lopputuloksena hiki ja suhteellisen suorassa oleva luumupuuntaimi omalla pihalla. Olen ylpeä ja hieman väsynyt. Näin ei taideta parantua flunssasta, mutta ylpeyttä itsestä tämä kasvattaa varmasti.

Juuriltaan revitty luumupuuntaimi uuden kotinsa pihalla.
Aika iso taimi kun vertaa lapion kokoon :)
Suosittelen kokeilemaan siis puutarhahommia, ja ottamaan ne kuntoiluna. Jos omaa pihaa ei ole, kysäise sukulaiselta, kaverilta tai naapurilta saatko tulla avuksi. Hyötyliikuntaa parhaimmillaan, ja porukalla myös hieno tapa hoitaa ystävyyssuhteita. Jos puutarha on jo kuokittu, ota mukaan kahvakuula ja tee ystävän kanssa pihalla treeni. Toimii varmasti jokaiseen vaivaan!

Runsaasti vettä juurelle...
... ja voilá valmis luumupuu!

2 kommenttia:

  1. Puutarhassa saa mahtavasti treeniä kun ottaa sen puutarhaliikunnan kannalta. Itse voin suositella kivimuurin rakentamista ihan omin voimin. ;)

    VastaaPoista
  2. Wou! Kivimuuri kuulostaa jo aika extremeltä, mutta mikä jottei. Eipä niitä pyramidejakaan rakennettu päivässä, joten miksikös ei itsekseen voisi rakennella kivimuuriakin. Pakko silti kysyä, onko prosessi vaatinut yhtään loukkaantumisia?

    VastaaPoista