torstai 15. syyskuuta 2011

Yhteistyön voimaa - yrittäjyyden ihania puolia

Yrittäjyyteen liittyy moni asia, joka pännii ja on väärin. Pitää esimerkiksi maksaa sellainen määrä veroja, etten ikinä uskoisi ellen tietäisi. Kaikki on pois omasta laskutuksesta vaikka tosiasiassahan asiakas maksaa verokarhulle nuo rahat. Yritykseni toimii verorahojen läpikulkupaikkana. No, niillä rahoilla pyöritetään terveydenhoitoa, koulujärjestelmää ja montaa kivaa asiaa kuten kirjastot, uimahallit ja puistot.

Yrittäjyydessä on ehdottomasti myös omaa hyvinvointiani lisääviä asioita. Saan tehdä asiat täysin sellaisella tavalla kuin haluan. Ei tarvitse tinkiä laadusta, vaihtelevuudesta tai ilosta ja riemusta. Näen ohjattavien kehityksen läheltä, näen työni jäljet alusta loppuun. Jos jokin kohta ei managementissa ole kohdallaan, tiedän että syyllinen löytyy peiliin katsomalla. Asioiden ollessa pielessä, tiedän kenen on käärittävä hihat. Ei tarvitse tinkiä ja sovitella itsensä kanssa, voi tehdä juuri niinkuin on parasta.

Personal Training on lisäksi humalluttava ala. Kohtaan ihmisiä, jotka pursuvat iloa, intoa ja hienoa elämänasennetta. Eikä vähin syy ole se, että he ovat tehneet päätöksen panostaa omaan itseensä ja omaan hyvinvointiinsa. Tämä on loppupeleissä myös lähipiirin etu ja se näkyy ihmisten olemuksesta jo kauas kun kotiasiat ovat kunnossa. Itseensä panostaminen on varmempi tuotoltaan kuin vaikka asuntokauppa. Sijoitetun rahan arvo ei vain pysy ennallaan inflaatiopaineissa vaan kasvaa eksponentiaalisesti.

Yhteisön voiman olen havainnut myös vahvaksi voimavaraksi. Yksityisyrittäjät ymmärtävät polvillaan pykäläviidakossa kahlaavan aloittelevan PT:n arkea ja haluavat olla tukena ja apuna. On ilo myös itse johdattaa omia ohjattavia hyviksi havaittujen palveluntarjoajan palveluiden ääreen. Suomen talous pysyy taatusti tällä porukalla pystyssä kunhan vaan jätetään yrittäjillekin aikaa ja mahdollisuuksia huolehtia omasta terveydestään.

5.9. oli kuulemma yrittäjien päivä ja 13.10 on Kansallinen Epäonnistumisen päivä. Epäonnistumisen päivä haluaa rohkaista ihmisiä yrittämään, pelkäämättä mahdollista epäonnistumista. Yrittäminen ei ole välttämättä yritystoimintaa, vaan se voi olla siipien kokeilua luovuuden saralla tai rohkaistumista jossain pelottavassa asiassa. Nyt kaikki mukaan epäonnistumaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti