sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Vauhdikas Juhannus

Liputusta ja kesämaisemaa
Tällä kertaa piti viettää rauhaisa Juhannus eikä hötkyillä mökiltä minnekään. Tavallisesti piipahdamme ystävien mökillä ja sitten palaamme suvun seuraan kalalautasten ja kaalipaistoksen viereen. Nyt oli tarkoitus vain olla ja oli ollut puhetta "lapsivapaasta" Juhannuksesta. Onnekkaasti kävi kuitenkin kun Juhannusaattona kummipoikamme vanhempineen saapui paikalle, ja vanavedessä astelivat paikalle veljeni perheineen, enoni ja serkkupoikakin toi kuusivuotiaan Elinan päiviämme sulostuttamaan.

Kalakisa käynnissä, jännittävää!
"Nykiikö siellä vai ei?" "Onko se nyt aalto?" "Veditkö sä siitä ongesta vai viekö kala sitä?" "Nosta, nosta, NOSTA!!!"
Kalakisan tuloksia
Lapset toivat touhun ja touhotuksen tullessaan! Oli niin hauskaa jälleen kerran. Saunaan - uimaan - saunaan - uimaan - saunaan - uimaan ja vielä kerran saunaan. Välissä esitettiin tanssiestiyksiä, joihin löytyi läppäriltä sopivat musat kun hieman pöyhittiin varastoa. Illemmalla syvennyttiin lautapeleihin, kun ensin selvitettiin kuka alle 10-vuotiaiden sarjassa sai eniten kaloja.

Balettiesitys ja sopiva puku, huomatkaa myös lenkkarit tanssikenkinä :)
Break-esitys, tai esittäjänsä mukaan "räppiä" 
Kun tanssiesityksiä vielä harjoiteltiin ehdittiin syödä kaloja, perunaa, montaa erisorttista salaattia, omatekemää leipää ja sienikastiketta. Edellispäivän menu oli koostunut kaali-jauhelihapaistoksesta muurikalla ja makaronilaatikosta (ja salaatista, ihanasta salaatista!). Tänään tehtiin vielä uusi satsi kaalia ja savustettiin pitkällä siimalla juhannusyönä kalastettuja lahnoja.

Tiskiä, tiskiä ja lisää tiskiä!
Herkkuja!!!
Ja sitten ne herkut! Korvapuustia, mustikkapullaa, bebé leivoksia, mokkapaloja, pätkiskakkua, mansikkatäytekakkua. Karkkia, suklaakarkkia, salmiakkia ja lakua. Syötiin niin että napa meinasi ratketa. Vaan ei se ratkennut, kun pidettiin väliajat huolta tiskeistä, saunan lämmittämisestä, tiskiveden lämmittämisestä, leipomisesta, ruoanlaittamisesta, lasten viihdyttämisestä ja sitten päälle vielä kuulailtiin ja koitettiin gymstickia. Minä virittelin hetken omaa aikaa ja rauhaa käymällä tempaisemassa yhden 8km hölkkälenkin lähimaastoissa. Tuli juostua enemmän kuin oli tarkoitus, koska kulki ja hyttyset hyökkäsivät kimppuun välittömästi kun erehtyi kävelyvauhtiin ;)

Renkaanheittokisa vaatii että on keppi johon heittää.
Tiukkaa keskikittymistä lautapelien maailmassa
Mukana oli 8kg, 10kg ja 12kg kuulat ja kaksi mustaa Gymstickiä. 14- ja 16-vuotiaat veljentytöt koittivat rohkeasti kaikkia kuulia ja liikkeitä. Gymstick herätti erityistä ihastusta heissä. Veljeni taisi tykästyä kuulailuun kerrasta. Koitettiin etuheilautusta kahdella ja yhdellä kädellä, pään ympäripyöritystä, lantion ympäripyöritystä, kasia, pysäytettyä kasia, maastaveto-hauiskääntö-pystypunnerrus yhdistelmää ja muutamaa pariliikettäkin viriteltiin mieheni innostuttua kuulaamaan porukan mukana. Väliin aina sählyä, renkaanheittoa ja rantavedessä lutraamista erinäisillä verukkeilla :)

Etuheilautus sujuu kuin luonnostaan veljeltä
Kasi haastavana liikkeenä ei tuottanut hetkenkään hankaluutta veljelleni. ps. Lippa on käännetty taakse, jotta pään ympäri pyöritettäessä se ei olisi tiellä.
Olen syönyt, nauranut ja maannut mahani vieressä tänä Juhannuksena niin paljon, että on hyvä kun voin ennen lomaa palautua töissä vielä viikon verran :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti