lauantai 4. kesäkuuta 2011

Mökin puuhailuja, pelejä ja leikkejä

Valkovuokkoja, jotka mummu on jostain metsän kätköistä aikoinaan paikalle "istuttanut"
Lapsena sai aina leikkiä ja pelailla vaikka mitä kesäisin. Hauskaa oli, hetkeäkään ei oltu paikoillaan ja välillä hypättiin uimassa ja saunassa niin, että meitä serkuksia vahtineella mummulla paloi hermo kun saunan ovi oli auki jatkuvasti. Onneksi aikuisena ei ole yhtään sen tylsempää, vaan mökillä pelataan täysiä edelleen ja voin juosta veljen lasten perässä saunassa ja uimassa, saunassa ja uimassa, saunassa ja uimassa jajajaja... Mummu ei ole enää leikkejä vahtimassa, mutta voin arvata että hymyilee siellä jossain itsekseen menolle. 

Mölkyn pistelaskua
Reinot jalassa mökillä rennosti :)
Nykyään lapsuuden leikkien lisämausteena on puutalkoita ja siivoamista sekä ruuan laittamista. Kun minä olin pieni, keittiön ja ulkona olleen keittokatoksen yksinoikeutettu valtias oli mummuni. Kaalipata oli maailman parasta, mutta sekään ei vetänyt vertoja uunituoreelle hiivaleivälle! Nopeasti opittiin, että nopein ei ole se jolla on leipä tai se jolla on kädessä voipurkki vaan se, jolla on voiveitsi :D

Yritä saada rengas keppiin, tyyli on vapaa
Näin nättejä pinoja tulee kun oikein yrittää. Itse osaan pinota, vaan en pilkkoa
Nykyään kukaan ei hallitse hiivaleivän saloja, mutta olen itse kunnostautunut hyvänä pullanleipojana ja yhdessä ollaan siirrytty tekemään muurikalla kaalipadan sijasta kaalia ja jauhelihaa sisältävää paistosta. Hiilaritietoisempaa, nopeampaa ja ihan mukiin menevää.Peleissä nykyään harvemmin jaksetaan koota krokettirataa, vaan pelataan mölkkyä ja heitetään renkaita keppiin. Viimeisimmässä remontissa tikkataulun paikka meni pois, ja uutta ei ole löydetty, mutta eiköhän mökki muotoudu niin että tikkataulunpelit voidaan ottaa takaisin ohjelmistoon.


Mökiltä saa hyvää vaihtelua lenkkimaastoihin ja pääsee juoksemaan keskelle peltoja niin halutessaan. Vaikka oman kodin pihasta pääseekin nopeasti keskelle metsää, ei kotona ole mahdollisuutta pulahtaa järveen lenkin jälkeen ja saunoa puulämmitteisessä saunassa. Minun hiukseni pitävät järvivedestä kovin, tai sitten mökin rentous näkyy hiuksissa välittömästi :)

Lenkkimaastoja
Auringon laskuun juoksennellaan
Ihanaa, että on jälleen kesä ja saa pelailla ja hillua pihalla ilman kenkiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti