torstai 23. kesäkuuta 2011

Mistä aikaa itselle?

Tässä muutamana päivänä olen kuullut töissä kollegoilta, facebookissa tutuilta ja blogin kommenteissa sukulaisilta ihmettelyä siitä, että koska minä ehdin nukkua kaiken tämän bloggaamisen, treenaamisen, yrittämisen, ystävien, perheen ja työnteon välimaastossa? Yksinkertaisesti sanottuna, hyvin ehdin nukkua.


Miksi niin on, että ehdin tehdä niin paljon, vaikka minulla on päivässä sama määrä tunteja kuin muillakin? Voisin väittää, että olen nopea liikkeissäni ja siksi ehdin enemmän. Totuus taitaa olla että olen lyhytjännitteinen ja teen siksi montaa asiaa päällekkäin ja viivyn yhdessä paikassa vain hetken. Kun ei jää minnekään "asumaan" ehtii moneen paikkaan saman päivän aikana. Silti jäin itsekin miettimään miten minä ehdin kaikkea tehdä?

Lapsilla on aina aikaa, esim. etsiä metsämansikoita :)
Mies sanoisi etten ehdikään kaikkea... Hän jää aina hieman paitsioon jos elämässä tulee joku poikkeustilanne kuten vaikka Los Angelesista vierailun tekevä huippu tanssinopettaja. Myös ystävien kanssa tulee usein valiteltua kuinka harvoin näemme. Siinä tosin syytä lienee molemmissa, ystäviä työllistävät elämän ruuhkavuodet eli lapset, työ, perhe, talo, jne.

Lomalla ainakin on aikaa, siitä voi vaikka aloittaa kuntoilun?
Aikani pohdittuani havaitsin yhden asian mitä minä harvemmin teen, mutta jota tutkimusten mukaan suurin osa Suomalaisista tekee paljon, TV:n katselu. Vaikka minä katselisin TV:tä niin yleensä sylissä on läppäri, kirja tai puolison jalat siliteltävinä. Yhteisten sarjojen katselu on osa parisuhdettamme, mutta muutoin televisiolla on minulle vähäinen merkitys.

Huippuopettaja Los Angelesista, I'm in!!!
Ystävän kanssa tavatessa juteltiin tästä samasta aiheesta. Hän kertoi omasta valinnastaan voida hyvin ja saada treenattua. Kun ensimmäinen lapsi oli pieni, hän teki askelkyykkyä heijaten lasta squashmailan varrella sitterissä lattialla. Kyse ei ole siitä ettäkö hänellä olisi ollut enemmän aikaa, mahdollisuuksia tai välineistöä. Kyse oli siitä että hän halusi treenata ja teki sen mahdolliseksi. Nykyisin kahden lapsen kanssa tilanne vaatii lisäpohdintaa, mutta jälleen kerran hän puhkui intoa ja halusi myös lasten vuoksi voida hyvin.

Kysymys kuuluukin sinulle, rakas lukija, seuraavasti: Onko sinun elämässäsi jotain josta voisit suhteellisen helposti luopua jopa kokonaan? Jotain aikasyöppöä, jolla ei ole sen suurempaa merkitystä? Toisille sohvalla istuminen ja TV:n tuijotus tuo ansaitun häiritsemättömän tauon päivään, toisille se on vain tekosyy olla lähtemättä lenkille tai ystävän kanssa jäätelölle. Toiset roikkuvat facebookissa ja muilla foorumeilla päivät pitkät, kun saman ajan voisi käyttää oikeiden ihmisten kanssa yhdessä olemiseen tai oman itsensä kehittämiseen henkisesti tai fyysisesti. Miksi antaa jollekin laitteelle tai kasvottomalle palvelulle niin iso osa elämäänsä?

Tee kaikkesi, että asioille, jotka ovat itselle tärkeitä on aikaa ja että
kunto riittää niiden tekemiseen jatkossakin!
Älä ole kolmen vuoden päästä se, joka harmittelee kuinka paljon aikaa nettipeli on elämästä vienyt ja kuinka saman ajan olisi voinut käyttää niin paljon paremmin. Ole se, joka päättää käyttää elämänsä vain ja ainoastaan tärkeisiin asioihin. Kiität itseäsi myöhemmin aivan varmasti ja päivittäin olet tyytyväisempi oloosi.

3 kommenttia:

  1. PT-kollega Hannan blogiin on pakko linkata aiheeseen liittyen: http://sportslady-h.blogspot.com/2011/06/pelottava-totuus-istumisesta.html

    VastaaPoista
  2. Loistava kirjoitus Taina, jälleen kerran! Näin juuri ja tuo ensimmäinen kuva on se, minkä minä haluan meidän eteisen seinälle, puhutaan siitä livenä-lisää. Olet ihana, energinen ja aikaansaava ihminen joka ei unohda ystäviään hädässä :)

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia Katja ja haleja takasin! Itse olet energiaa puhkuva valopallo! :)

    VastaaPoista